Yleinen

JUHLAT

Kevät ja alkukesä on juhlien aikaa. Toukokuun toisena sunnuntaina juhlittiin äitejä ja kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna juhlitaan koulujen kevätjuhlia ja valmistuneita. Kesä- ja heinääkuu ovat Suomessa häiden ja muiden juhlien kulta aikaa. Monelle onkin posti tuonut jo kutsun juhliin ja osalle sellainen voi vielä tupsahtaa postiluukusta.

Päänvaivaa usein tuottaa kutsussa mainitut pukukoodit. Etiketin mukaan pariskunnan tulisi pukeutua samantasoisesti. Miehen asu määrittelee aina naisen pukeutumisen. Yleensä kutsukortissa lukee kuinka miehen tulee pukeutua ja nainen pukeutuu tämän mukaan. Myös kellonaika kutsussa kertoo, minkälainen tilaisuus juhlat ovat.

Ennen klo 18.00 alkavat tilaisuudet ovat päivätilaisuuksia, kuten viralliset vierailut, avajaiset, perhejuhlat, häät, cocktailtilaisuudet, akateemiset juhlat jne. Kutsukortissa lukee yleensä tumma puku, saketti tai arkipuku. Naisen tulisi pukeutua juhlaviin tai hienostuneisiin vaatteisiin, esim. siisti ja kevyt jakkupuku, juhlava mekko, kotelomekko tai tyylikäs housupuku. Nainen voi pukeutua laadukkaaseen neuleeseen tai neuletakin ja puseron yhdistelmään ja hameeseen, mikäli kutsussa on pukukoodina arkipuku.

Klo 18.00 jälkeen alkavat tilaisuudet ovat iltatilaisuuksia, kuten suuret päivälliset, juhlakonsertit, juhlanäytökset, itsenäisyyspäivän vastaanotto, häät, tassiaiset jne. Kutsukortissa yleensä lukee pukukoodina smokki, frakki tai tumma puku. Nainen pukeutuu iltapukuun, joka on nilkkamittainen, pohjemittainen tai mekon helma tulee maksimissaan jalkapöydän päälle kun kutsukortissa on pukukoodina tumma puku tai smokki. Tilaisuudesta riippuen myös lyhyempi juhlavasta kankaasta valmistettu laadukas puku käy. Mikäli pukukoodina on frakki, tulisi naisen pukeutua täysipitkään yksiosaiseen juhlapukuun. Iltapuvun ja juhlapuvun merkittävin ero on pituudessa sekä juhlavuudessa.

Tilaisuuteen sopivan asun löytämisessä kaikkein tärkeintä kuitenkin on löytää sellainen asua mikä istuu mahdollisimman hyvin, eli korostaa parhaita puolia ja häivyttää mahdollisia epäkohtia ja missä itse viihtyy, olipa tilaisuus mikä tahansa.

Mikäli olet viellä omaa juhlamekkoasi vailla, kannattaa kurkata verkkokauppamme valikoima, sillä tarjoamme kaikki tuotteet -25% alennuksella koodilla; juhlat . Tarjous on voimassa 2.6 asti ja koskee verkkokauppamme koko valikoimaa, jopa erittäin edullisia tarjoustuotteita. Viikonlopun aikana tilatut tuotteet kerkiävät vielä hyvin 1.6 vietettäviin valmistujaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *